Author Archive for

02
Jun
11

Being captivated of Beast fanfics now!! XD

it’s already 1 year I know bout Beast, but this is my first time to read their fanfics,, haha,,  i found it’s interesting since many romance, angst (wohooo,, ^^), comedy in it,, fans really know how to pleasure my lust of this boys,, khekhe,,

my favorite place to read was in asianfanfics, livejournal(Beastattack), and beastrising,,

let’s reading B2uty!!!

Advertisements
16
Mar
11

LeeJoon and Chansung say Indonesia,,

i think they love this country,, my country!! come visit Bali and other city in Indonesia,, and you’ll never think you want to go back to your country,, ^^

better you watch the vid,, hoho

16
Mar
11

hai haiiiii,,

aww,, long time no see chingu,, ^^

forgive for being inacive,, really busy with my college task,,

hope you still read this blog,, khekhe,,

13
Nov
10

Web design dan programming,, apa itu?

ok,, kali ini saya akan posting sesuatu mengenai web design and programming. Tapi maap klo ada salah-salah kata.. maklum, penulisnya juga baru belajar,, hehe,, 😀

Mulaaiiii,,,, web adalah suatu dokumen atau kumpulan halaman hypertext yang menyajikan tampilan dan fungsionalitas tertentu dimana dapat diakses melalui internet.

Dan ternyata buat web itu ngga asal sembarang (red:ga mudah, tapi bukannya sulit,,) dibuatnya lho,, butuh suatu perancangan tersendiri. Nah perancangan ini yang dibahas bakal dibahas di RPL (Rekayasa Perangkat Lunak). Kalo yang anak informatika pasti udah familiar ma kata RPL,, Disini bakal diajarin mengenai perancangan suatu aplikasi mulai dari DFD, ER Diagram mpe testing,,

Nah biar gampangnya, perancangan web itu digambarkan sebagai  sebuah piramida. Dimana dalam hal ini, batu-batu untuk membangun piramida tersebut menggambarkan isi dari suatu website. Fondasi (gimana nulis fondasi yg bner? Fondasi/vondasi/pondasi? LoL) nya dibangun di atas aspek teknologi dan visual.

web design, dimana seseorang harus dapat merancang suatu web yang dapat menjawab kebutuhan user web tersebut. Interface yang terstruktur tentu akan membuat pembaca dapat memahami dan mengambil informasi lebih mudah. Tampilan yang menarik akan membuat pengunjung melihat atau bahkan lebih mengeksplor fungsionalitas dari website yang sedang dikunjunginya. Oleh karena itu, sudah barang tentu web design adalah hal penting dalam membangun suatu web.

Sebelum membuat web, ada beberapa pertanyaan yang harus dapat terjawab.

  1. What = Apa saja data/informasi yang akan ditampilkan di web yang akan dibuat?
  2. Why = Mengapa website itu harus dibuat?
  3. Who = Siapa sasaran utama web tersebut?

Untuk menjawab semua pertanyaan diatas, tentunya tujuan pembuatan web menjadi penting. Analisis requirement dan spesifikasi akan dibutuhkan seperti menganalisis terlebih dahulu perangkat lunak dan perangkat keras yang digunakan demi mendukung web, teknologi yang digunakan, pemilihan software dalam menyusun kode, web server, dan DBMS, penspesifikasian halaman web dan penentuan content. Tentukan apa saja hal-hal yang mendukung selama pembuatan web misalnya harus didukung oleh HTML, PHP, Javascript., dan Ajax.

Oh iya, dalam pembuatan web, hati-hati dengan user sasaran. ingat!disini anda bukan pengguna,, anda harus memposisikan diri sebagai programer yang mengerti apa yang diinginkan oleh user. Klo boleh aku kasi contoh, misalnya diperancangan dah disetujui mau membuat web untuk anak-anak dibawah umur 10 tahun, nah mentang-mentang si programmernya udah 18 thn ke atas, dikasi lah kata-kata/gambar dengan konten dewasa -___-”. Jadi kenalilah user anda!

 

Source: Software Engineering a Practioner’s Approach 6th Ed. – Roger S. Pressman dan beberapa slide kuliah

12
Nov
10

Long time no seee,,, ^^

hello everybody,,
finally after a month and more, i come back to start writing again on my blog,, to fulfill the emptiness,, hehe,,

bogosipda yorobeun,,
i miss y’all sooo much!
i hope i still have reader here,, haha,, so it’s not wasting my time to publish those post above,,

today i already finished to watch family outing!!XD i know it’s kinda lame and maybe you’ll say, “you’re too late to watch it, i already watch it one year ago”… well,, i just find it was FREAKIN funny about one month ago,, ^^ thanks for my friend that introduce me to this show,,

26
Jul
10

Erkin Bekbolotov

don’t ask me why the title is Erkin Bekbolotov,, if you curious, just click here,,

last month i got a new part time job,, i think it’ll nice since i’ll got many experience about how’s exciting  work in a company,,

but the one i got is only sitting on my desk and doing nothing,, LoL it’s really make me sleepy though and of course i can’t sleep here,, *cause my boss sitting infront of my desk,, T^T*

just wish me luck since i’ll out from this job one month later,, huffft,,

btw SHINee new album so jjang!!! XD and poor minho he can’t take apart for the first comeback stage dance because of his injury leg,, get well soon uri minho!!!

23
Jul
10

Imcrew – get $10 by only sign up!

ok, i know this post isn’t relevant to kpop or korean world,,

i just wanna help my sista to promote this site,, since she keep begging me to post it here,, so here it is sist, i complete your wish,, LoL

my sister sign up at one sites called imcrew, she said that this is a good opportunity for us who want to make money from internet.

“Until the 1st of August, we are in the pre-launch stage. At the moment you can earn money by referring other users to join Imcrew – You will earn $2 for every active referral. Use your referral link to do this. After the 1.st of August You will be able to earn money by Reading and Sharing articles what we will provide to you, you will be able to earn up to $1275/month by doing this. you will be able to earn $2 for everyone you refer and also 20% of their Revenue what they get from reading and sharing articles.”

for your information, this site will give you $10 if you sign up now before 1 August this year. you’ll get $2 adding to your account if you get referral. minimum payout is $20. i think it’s easy, just call 5 of your friend to sign up and you can payout the cash.. LoL

if you interested, simply click the banner above,, and you’ll go directly to the site, just put your username and email. the password will given to you through email you put on imcrew.

ok that’s all that i can help you, sist. later on you must promote some kind of this topic on your own blog,, LoL if you don’t have, then make it!




WELCOME ON DARK_DEVIL

This is official site of darkdevil4bloodyvenus... A place where you can enjoy the darkness of life...

RULE #1!

i let you to take away half or a whole part of my posting, but please put a link on ur blog to mine.. okeii!! ^^ i'll really appreciate it...

RULE #2!

everybodies here must love korean stuff!! no harshing anyothers please...

RULE #3!

feel free to leave a comment!! your argument are very welcome...

Donate to Darkdevil4BloodyVenus for more download link, update news and more! ^^

SUPER JUNIOR!!

DBSK

SHINee

2PM

2AM

big bang

FT ISLAND

BI “RAIN”…

MBLAQ

U-Kiss

b2st

Yoon Eun Hye

WONDER GIRLS

Brown Eyed Girls

f(x)

SNSD

ZE:A

Daeguknamah (D-NA)

I’M A FAN OF…..

SHINEE – Lucifer

jaebum

DEATH NOTE

COFFEE PRINCE

OURAN HIGH SCHOOL

MARS

ADVERTISEMENT

October 2017
M T W T F S S
« Jun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Visitor

  • 232,249 hits

Top Clicks

  • None

CATEGORIES